A Replacement Religion

Snaphanen finds a video of a Swedish choir of congregants in the Church of Climate singing about their Joan of Arc, Greta Thunberg. NB, it is not parody. Note also that you should watch it with the sound off; the song is in Swedish but it has ear-worm qualities that will make it difficult to forget.

Snaphanen wrote (original below the fold):

I wrote yesterday that The Climate is more of a “replacement religion” than in all other countries which would lead one to wonder if it wasn’t a mistake to de-Christian-ize Sweden so brutally. When it was complete, the craziness abruptly broke out for real.

Then discusses the video:

I have looked around to see if it (the video) is a mean parody but it isn’t. There is a Club Choir (Klubbkören). The replacement-psalm is no parody. One would think that Sweden had more pressing problems that to search for a new false god. How can one blame the politicians for being nuts when the people that elect them are also. [...]

The complete text (referenced above from yesterday):

The Climate is more of a “replacement religion” than in all other countries which would lead one to wonder if it wasn’t a mistake to de-Christian-ize Sweden so brutally. When it was complete, the craziness abruptly broke out for real. Watch The Mark Steyn Show Climate Change Forum. Towards the end of the video, the marriage between Social Democrats and their reliable Islamic voters is made obvious.

The party cannot disappear fast enough and the new Muslim party will contribute to that. The leaders of the party had not seen this coming even though they are employed to do so. [...]

Update (20191130): John Gabriel’s comment Climate Change is not a religion, you wretched sinners referencing someone named Thérèse Rein (apparently a former First Lady of Australia):

Hey @ScottMorrisonMP, Parts of NSW on fire at least in part because your party has blocked, and also not initiated, effective climate change policies. = sins of commission, and sins of omission. Time to repent.


Jeg skrev i går: ““Klimaet” er mere erstatningsreligion i Sverige end i alle andre lande, hvorfor man kan synes, det var en brøler at afkristne det så brutalt. Da det var fuldført, brød galskaben for alvor ud.”

Jeg har ledt efter, om det skulle være en ond parodi, men det er det ikke. Klubbkören findes. Erstatningsalmen er ingen parodi. Man skulle tro, Sverige havde mere presserende problemer, end at lede efter en ny afgud. Hvordan kan man beskylde politikere for at være galninge, hvis befolkningen det stemmer dem til magten, også er det? – Og for at det ikke skal være løgn, torsdag: Klart: EU-parlamentet utlyser klimatnödläge.

I gaar

“Klimaet” er mere erstatningsreligion i Sverige end i alle andre lande, hvorfor man kan synes, det var en brøler at afkristne det så brutalt. Da det var fuldført, brød galskaben for alvor ud. Se derfor The Mark Steyn Show Climate Change Forum. Det fremgår også sidst i udsendelsen, hvor forlovede socialdemokraterne er blevet med det islamiske stemmekvæg.

Partiet kan ikke hurtigt nok forsvinde, og det nye muslimske parti vil medvirke til det. Det havde Löfven og Kristersson ikke set komme, selvom de er fuldstidlønnede for at have en indsigt, de desværre ikke har. Se Moderaterna i struben på Löfven: Indvandrings­politikken er «et totalt havari.»

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.