A Spot Check

Official Denmark still doesn’t seem to fully appreciate the reality of its “vibrant communities”. A quick spot check from Uriasposten exploring a recent incident (original Danish below the fold).

Duty commander after attack on officers in ghetto: Dear youth, it would be nice if we could work in peace.

From the auto-generated list of related links in the article’s text break, a link is provided to an article titled “Reputation for lawlessness on Stengård Street is unsupported”. One would expect nothing less from journalists, but unfortunately the police also act as social-pedagogues. From the newspaper “West Coast of Jutland”: “Youth provoke police and assail their patrol cars”.

Saturday afternoon, the police were provoked by a group of youth in the ghetto area Stengård Street in Esbjerg, tells the duty commander for “south Jutland” police, Ole Aamann.

“There was a citizen who had been a victim of violence who called and asked for our help. We, of course, went there, but when we started to work, there were some youth that started to provoke the patrols. They assailed the patrol cars, yelled at the patrolmen, drove threateningly close on their mopeds, etc”, stated Ole Aamann who at that time sent a dressing-down on Twitter [me: more of a plea from what I can see].

“More and more youth began to gather and in our experience unfortunately, they will destroy the patrol cars by smashing them or puncturing the tires.”

[Twitter text]
Dear youth of Stengård Street. We are in your quarter to help a citizen in need. It would be nice if we could work in peace – THANKS.

Official Denmark is, apparently, still in Unicorn-land.

Vagtchef efter angreb på betjente i ghetto: “Kære unge… Det vil være rart, om vi kunne arbejde i fred.”
Øverst på den auto-genererede linkliste under brødteksten, finder man et link til artiklen: ‘Stengårdsvejs lovløse ry er uden bund i virkeligheden’. Man forventer intet andet af journalister, men politiet opfører sig desværre også som socialpædagoger. Fra JyskeVestkysten – Unge provokerede politiet og rykkede i patruljevognene.

“Politiet blev lørdag eftermiddag provokeret af en gruppe unge i ghetto-området Stengårdsvej i Esbjerg. Det fortæller vagtchefen ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Ole Aamann.

– Det er en borger, der er udsat for vold og ringer og beder om vores hjælp. Vi rykker selvfølgelig derud, men da vi skal til at arbejde, er der nogle unge, der begynder at provokere patruljerne. De rykker i bilerne, råber efter patruljerne, kører voldsomt på knallert frem mod dem osv., fortæller Ole Aamann, der på daværende tidspunkt sendte en opsang ud på Twitter.

– Der var begyndt at samle sig flere og flere unge, og vores erfaring er desværre, at de ødelægger patruljevognene ved for eksempel at smadre eller punktere dem, siger Ole Aamann.”

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.